Locatie

Muziekcentrum
De Bijloke

Bijloke.jpg
 

Muziekcentrum De Bijloke is niet alleen een concertzaal maar ook een inspirerend centrum voor iedereen die van muziek houdt. Klassiek, oud of hedendaags, jazz, niet-Westers, voor kinderen of jongeren.

Muziekcentrum De Bijloke is, met een gevoelig oog voor maatschappelijke en culturele evoluties, een internationaal georiënteerde artistieke creatie- en presentatieplek waar kunstenaars en publiek elkaar ontmoeten, inspireren en uitdagen.

Het Muziekcentrum brengt kunstmuziek op een dynamische manier, van muzikaal erfgoed tot de vernieuwende hedendaagse canon, in zuivere concertvorm en in interactie met andere kunsten. Ze stimuleert jong talent en wakkert artistiek experiment en innovatie aan.

OPENINGSUREN
Ma-Zo: 10u-18u
Wo: gesloten


Kunstenaar

Caroline vincart & Marij Somers

caroline&marij.jpg

Caroline Vincart heeft reeds 20 jaar een vaste stek in Gent waar ze ook afstudeerde als Master Fotografie aan KASK School of Arts.
Haar fotografisch werk is vaak zwart-wit en abstract, en weerspiegelt/toont de schoonheid van kleine momenten in de stilte van de tijd. 

De installatie voor 123-piano vormt een tweede luik rond het videowerk “Falera – a video postcard from the mountains”. In deze korte film uit 2012 horen we een pianostemmer aan het werk in het Zwitserse dorpje Falera. We luisteren naar zijn concentratie en de bijzondere aandacht van een vakman tijdens het stemmen van de B-snaar. Onbedoeld klinkt zijn technische arbeid als een stukje hedendaagse muziek.

Voor 123-piano schreef pianostemmer Marij Somers de oorspronkelijke klankopname vakkundig uit tot een speelbare compositie. De partituur “B 493.884Hz” is een klein eerbetoon aan het métier en een artistieke ingreep die het auteurschap in vraag stelt.

peter

DE BIJLOKESITE

Bijloke2.jpg

De Bijlokesite is een unieke plek in Gent. Naast een groene oase aan de stadsrand, is de site met de aanwezigheid van talloze grote en kleine culturele spelers, gaande van Muziekcentrum De Bijloke, de School of Arts en het STAM tot LOD, Gent Jazz, les Ballets C de la B en vele andere artistieke organisaties, de voorbije jaren geëvolueerd naar een bruisende cultuurplek. Ook Gent Festival en Symfonieorkest Vlaanderen kregen er een plek en versterkten zo de culturele dynamiek.