Unieke 7de editie, met per piano een 'peter' en een mobiele 123-take-away-piano: je bestelt een liedje aan huis!

Vanaf 16 augustus tot 22 september 2019 staan opnieuw 5 piano's op 5 verschillende locaties in de stad Gent. De piano's worden eerst bewerkt door kunstenaars, en daarna mag iedereen er 5 weken lang gratis op spelen. Laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. '123-piano' is muziek in zijn volle kracht. Voor en door het publiek. Een initiatief van muzikant SioenQuatre Mains Klaviercentrum en Stad Gent.


 

'123-piano' is dit jaar aan zijn 7de editie. Dit jaar krijgt elke piano een peter, een Gentse organisatie die het festival een warm hart toedraagt en meedenkt rond unieke muzikale activiteiten. 'De Gentse Peters' zijn niemand minder dan Festival Van VlaanderenDe CentraleAZ Sint-LucasMusic Mania en De Krook. Een unieke samenwerking tussen verschillende partners in Gent.

De 123-locaties zijn De StadshalDe KrookBisdomkaaiENTR en AZ Sint-Lucas. De 6de en mobiele locatie is de 123-take-away-piano. 5 dagen rijdt een go-cart mét buffetpiano, de Quatre Mains Mobil, van deur tot deur in 5 buitenwijken van Gent. Een pianist, sportief gesteund door 2 wielrenners van Gentse wielerclub Spaak&Spier, brengt 'liedjes aan huis' die men op bestelling kan aanvragen via de website van 123-piano. *In samenwerking met Yamaha Music Europe.

De 123-kunstenaars die dit jaar een piano bewerken zijn niemand minder dan 33-45,  Samer AlaghaGram & BlackbirdsKasper Jordaens en Moë De Cauter & Detlef Godzoro Packo. Op deze manier worden deze 123-street-art-piano's unieke objecten die niet alleen het oor maar ook het oog bespelen. 

Op 16 augustus om 19u30 start 123-piano met een gezellige, muzikale tocht langs alle piano's. Meer info begin augustus, via Facebook en later op www.123-piano.be

Vragen over de komende editie kan via info@123-piano.be.

Een impressie van onze opening van 2018.

Music by Mirek Coutigny
Video by Gert-Jan De Baets