Unieke 6de editie, met per piano een Gentse 'peter' en een mobiele 123-take-away-piano: je bestelt een liedje aan huis!

Vanaf 17 augustus tot 23 september 2018 staan opnieuw 5 piano's op 5 verschillende locaties in de stad Gent. De piano's worden eerst bewerkt door kunstenaars, en daarna mag iedereen er 5 weken lang gratis op spelen. Laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. '123-piano' is muziek in zijn volle kracht. Voor en door het publiek. Een initiatief van muzikant SioenQuatre Mains Piano's en Stad Gent.


 

'123-piano' is dit jaar aan zijn 6de editie. Dit jaar krijgt elke piano een peter, een Gentse organisatie die het festival een warm hart toedraagt en meedenkt rond unieke muzikale activiteiten. 'De Gentse Peters' zijn niemand minder dan Festival Van VlaanderenMuziekcentrum De BijlokeAZ Sint-LucasKoor&Stem en De Krook: IPEM (Ugent)/iMec/De Krook Bibliotheek. Een unieke samenwerking tussen verschillende partners in Gent.

De 123-locaties zijn De StadshalDe KrookStation Gent Sint-PietersMuziekcentrum De Bijloke en AZ Sint-Lucas. De 6de en mobiele locatie is de 123-take-away-piano. 5 dinsdagen rijdt een go-cart mét buffetpiano, de Quatre Mains Mobil, van deur tot deur in 5 buitenwijken van Gent. Een pianist, sportief gesteund door 2 wielrenners van Gentse wielerclub Spaak&Spier, brengt 'liedjes aan huis' die men op bestelling kan aanvragen via de website van 123-piano.

In samenwerking met Yamaha Music Europe.

De 123-kunstenaars die dit jaar een piano bewerken zijn niemand minder dan Lectrr (cartoonist),  KAA GentCaroline Vincart (beeldend kunstenares en fotografe), Moë De Cauter & Detlef 'Godzoro' Packo en Quatre Mains Klaviercentrum (organisator en pianoleverancier 123-piano). Op deze manier worden deze 123-street-art-piano's unieke objecten die niet alleen het oor maar ook het oog bespelen. 

Op 17 augustus om 19u start 123-piano met een gezellige, muzikale fietstocht langs alle piano's. Meer info begin augustus, via Facebook en later op www.123-piano.be

Vragen over de komende editie kan via info@123-piano.be.

Een impressie van onze opening.

Music by Mirek Coutigny
Video by Gert-Jan De Baets