Locatie

Stadshal

20160416-Belgium-Gent-Stadshal.jpg
 

De open Stadshal uit glas, hout en beton is een architecturaal hoogstandje met een opvallende dakstructuur. Onder de stadshal gaat een grand café schuil. Het stadsparkje op het tweede, lager gelegen niveau is afgebakend met een stenen muur waar je kan uitrusten, lezen of luisteren naar een intermezzo op de piano.

OPENINGSUREN
Ma-Vr: 08u-22u
Za-Zo: 09u-22u


kunstenaar

GRAM & Blackbirds

blackbirds_gram.jpg

Gram (design, cnc, prototyping, decor) en Blackbirds (scenografie, art handler) slaan de handen in elkaar bij het creëren van dit piano-kunstwerk. Het werk (123-Gramophone) suggereert een hoorn van een grammofoon, vroeger gebruikt om de eerste vinyl-platen mee af te spelen, en een bloem waar het gezoen van bijen, het gezang van vogels en dus muziek, nooit veraf is.

Peter

GENT FESTIVAL VAN VLAANDEREN

GFVV.jpg

Gent Festival van Vlaanderen is een internationaal muziekfestival in de bruisende cultuurstad Gent en breder in Oost-Vlaanderen. Gent Festival kiest voor kwalitatief klassiek in haar puurste vorm maar zoekt ook de grenzen van klassiek op met tal van creatieve formats. Er staan maar liefst 180 concerten op het programma waar ruim 1.500 (inter)nationale artiesten aan meewerken!